TOP

Formene

Langsom form

Den første form der undervises er den langsomme form også kaldet slow sættet. Formen er skabt for længe siden men det var først Yang Chen Fu der førte den ud i offentligheden og gjorde den tilgængelig for alle. Der er flere grunde til at denne form går langsomt. Bevægelserne er nemmere at lære og eleven træner musklerne og smidiggør sener, forståelsen om den praktiske anvendelse i selvforsvar er også nemmere at forstå, efter et stykke tid når formen sidder nogenlunde, falder sindet til ro gennem den langsomme bevægelse.
Det tager ca et år at lære denne form som er basis for de følgende mere avancerede former.

Tung Ying Chieh (hurtig form, hurtig familie)

En form der er udviklet af Tung Ying Chieh baseret på hans erfaringer om hvilke bevægelser der var anvendelige i kamp. Der er varierende tempi i dette sæt som på mange måder minder om en fusion af Yang stil, Kai Hee og Chen stil. Der findes to udgaver, en langsom og en hurtig.

Hurtig Tai Chi

Hurtig formen bygger på den langsomme form med få modificeret bevægelser. Eleven kan her forbedre sin kondi og få øget adræthed samt en fornemmelse af bevægelsen fra slow formen udført i naturligt tempo.
Sættet er skabt af Tung Ling Fu.

Sabel 1

Sabelen er et enkeltægget hugge og stikke våben. Bevægelserne ligger tæt op ad slow sættets, nogle er præcis de samme. Principperne om at bruge modstanderens kraft mod vedkommende selv er også de samme som i slow sættet.

Sabel 2

Bygger på de samme principper som slow sættet, men bevægelserne er meget forskellige med mange akrobatiske elementer, spring omkring sin egen akse samt høje hop spark.

Stokke

Sættet bruger to stokke på ca 80 cm, sekvensen minder om sabel 2. Her er der mulighed for at træne kroppen på en dejlig balanceret måde da begge arme er i brug.

Sværd

Sværdet er tveægget og nok det mest klassiske våben. Næsten alle Tai Chi stilarter har denne form med. Bevægelserne i dette sæt er meget bløde og cirkulære. Navne på bevægelserne meget poetiske f.eks Fugl Phønix rejser hovedet, Næsehornet stirrer på månen. Den mørke drage ryster sin hale osv.

Lanse

Lansen er det sidste våben der undervises i, den er ca. 2,70m lang. Det er en solo form hvor lansen læres at håndteres og efterfølgende er der 3 forskellige Shan Shaou ( partner øvelse).

Kai Hee

Også kaldet hard style eller gl. Hao stil. Tung Ying Chieh lærte dette sæt før han mødte Yang Chen Fu. Sættet er en smule længere en Yangs slow sæt og er kendetegnet ved meget åbne hænder.

 

chigong