TOP

Lars Klug

Lars klug startede hos Dianna Toxværd 1984 og mødte i 1985 Mester Kai Ying Tung I Firenze. Lars har siden da deltaget i Kai Ying Tungs ugekurser i København (73x), Malmø (4 x) Grenoble(1x) Paris(2X) Nice (2x) San francisco (6x) Big bear (4x) La Honda (6x)
I 1999 sammen med 290 af mesters elever fra hele verden tog Lars til kina hvor den gamle Tai Chi form blev vist frem for offenligheden i en stor demonstration. Lars har boet i alt et halvt år i Los Angeles og fulgt Mester Kai ying Tungs undervisning.

Lars Klug

Lars klug afholdte sin første undervisning på Drejø ø-lejr i 1988 og har siden haft faste hold hos Baltica forsikring, LOF Farum, AOF Herlev, AOF Roskilde, LOF Nivå, FOF Hørve, LOF Holbæk, LOF Næstved, Svanholm, Dansk Fibromyalgi Forening, Holbæk psykiatrisk afsnit, Ferslev gymnastik forening, Energiværkstedet på Christinia som halvårs vikar, Møns Tai Chi klub og har holdt utallige foredrag/introduktioner på skoler, børnehaver og virksomheder bla. hos NovoNordisk, Tryg forsikring og Vordingborg kommune.

 

Lars Klug

Allerede anden gang jeg var til undervisning fik jeg et hurtigt glimt af en tiger der sad klar til angreb på en mosbelagt træstamme i morgenrøden. Det var en utrolig stærk oplevelse og gjorde mig med der samme klart at Tai Chi var noget for mig.
Jeg har fået mere ro og skarphed i mit sind altsammen fra min træning. Endeligt kan det nævnes at det også er blevet mit job, et job jeg er meget glad og taknemmelig for.
Lars Klug

Mester Tung 25 års Jubilæum i Danmarkhexagram

Udtalelser fra Lars elever

Jeg begyndte at gå til Tai Chi Chuan hos Lars Klug i 1998. Da jeg ikke er/var et “sportsmenneske” og havde store rygproblemer, var det fantastisk at opleve hvilken fysisk og mental styrke og velvære jeg kunne opnå gennem Tai Chi Chuan.
Tai Chi Chuan har lært mig at krop og sjæl hænger sammen, ikke ved at snakke om det eller vide en masse om det, men gennem at UDØVE det ! Frem for alt, har det givet mig en mærkbar bedre smidighed og et “værktøj” til at slappe af.
Lars stiller høje krav til sig selv og sine elever, men tager altid afsæt i den enkeltes elevs udgangspunkt, dette giver undervisning af høj kvalitet og gør at alle har en chance.
Det er spændende at Tai Chi Chuan rummer så mange forskellige “set” og våbentyper og at man gennem Lars´s mester, Master Tung, kan føre historien så langt tilbage.

De bedste hilsner Claus Jørgensen

Jeg har gennem min Tai Chi opdragelse af først Lars Klug og siden Master Tung Kai Ying lært at bruge dette fantastiske redskab, som Tai Chi Chuan er blevet for mig. Jeg er dem dybt taknemmelige for at have indført mig i denne kampkunst, kinesisk helse og livsstil.
I 1995 startede jeg Tai Chi efter en prøvetime hos Lars. Min mand Kenneth var startet et par år før og brugte rigtig meget tid på Tai Chi. Efter den første aften var jeg overtalt! Jeg fik hurtigt fornemmelsen af, at jeg var kommet hos den rigtige instruktør. Lars er seriøs, fantastisk dygtig og god til at motivere til forbedring af det allerede lærte.

Først handler det om, at lære hvor arme og ben skal være i forhold til hinanden. Koordination er en af de første forbedringer, jeg mærkede på min krop. Efter et stykke tid med Lars’ rettelser og dygtige instruktion, blev min Form mere og mere præcis og så skete der hurtigere forandringer i kroppen. Velvære – selv efter en hård arbejdsdag og efterfølgende hård træning med sved og til tider mange frustrationer over ikke at kunne få kroppen til at gøre det, jeg bad den om, ja så følte jeg stadig en form for overskud.
En bedre - kondition, vejrtrækning, fordøjelse og ikke mindst et stærkt immunforsvar, som stadig hjælper mig med at undgå sygdom på trods af et job, hvor mødet med syge mennesker og stresset hverdag, udfordre min krop konstant. Der er ingen tvivl i mit sind om, at uden Tai Chi, så min verden anderledes ud på mange måder.

Jeg har gennem 25 år haft et tungt arbejde med syge mennesker, som har slidt godt og grundigt på ryg, nakke og knæ. Tai Chi hjælper mig med at opbygge stabilitet omkring min rygsøjle og mine knæ. At have en god og opmærksom Tai Chi – instruktør, som Lars har været, er afgørende for, at mine skavanker i ryg og knæ ikke er blevet forværret men forbedret. Undersøgelser viser også, at Tai Chi forebygger knogleskørhed.

Efterhånden som jeg kommer dybere ned i Tai Chi, opdager jeg nye ting både i bevægelserne og i mit sind. I begyndelsen var Tai Chi ”noget jeg gjorde”, men senere er det blevet ”noget jeg er.”
De grundlæggende principper viser sig anvendelige i min hverdag, både i familie - og arbejdsliv. Tai Chi er i høj grad en selvudvikling – hvis man er villig til at se og mærke forandringerne.

Selvudviklingen har primært været mærkbar i forhold til at få styrket min svage side – at blive vred og udfarende. Det har altid været svært for mig at få dæmonerne op på mine skuldre. Det har jeg lært ved hjælp af blandt andet partnerøvelser, ihærdig træning og en god instruktør. Jeg er så heldig nu, at jeg selv kan hente dæmonerne op på skuldrene og selv bestemme, om de skal viftes væk eller bruges.
Det er faktisk ikke let at beskrive, hvad Tai Chi kan betyde for det enkelte menneske, her bare et lille udsnit.
Tai Chi skal opleves på egen krop! ”Energi følger tanken” ”Practise more, then you learn” Den holder langt hen ad vejen, det går dog hurtigere med en god instruktør.

Året 2001 var året, hvor Lars tog mig med til Master Tung Kai Ying og jeg fik hans tilladelse til at undervise begyndere og øvede Tai Chi elever. Det var en stor dag!

Tai Chi har fået en endnu større plads i mit hjerte, efter at jeg selv er blevet instruktør.
Dorthe Kisbye

Tai-Chi Chuan er en stor del af mit liv siden jeg begyndte at træne i 1989.
Min første lærer var Lars Klug.
Han er en grundig underviser med sans for detaljer. Stabilitet og villighed til vise, træne med en samt holde en afslappet atmosfære i klasserne, gjorde at jeg efter et par års træning med Lars var motiveret til at flytte til USA og bla. træne hos Mester Tung Kay-Ying i Los Angeles. Efter et år i L.A. endte jeg igen i DK og genoptog min træning hos Lars med endnu mere lyst til at lære. Det blev til ialt 6 års træning hos Lars inden jeg selv begyndte at undervise. Og det er stadig en fornøjelse at se hans forme på kurser hos Mester Tung.
Jonas Brenner

hexagram