TOP

Tai Chi Chuan

Tai Chi Chuan  er bygget på forståelsen af de dynamiske principper bag Yin og Yang. Det første skridt er at lære slow -formen, 89 bevægelser der udføres i en langsom og sammenhængende serie. Nogen kalder det stående yoga, dog med den store forskel at vi har tomandsøvelser der øver sensitiviteten overfor partneren. Gennem de langsomme bevægelser falder sindet til ro og der er mulighed for at lære bevægelserne meget præcist. Muskler, koordinations og balanceevne styrkes. Der sker en stimulerende og afbalancerende virkning på stofskifte, blodomløb og kroppens livsenergi (Chi).
Efter den langsomme form undervises hurtig Tai Chi, sabel, sværd, dobbelt stokke og lanse. Den praktiske anvendelse af bevægelserne undervises gennem forskellige partner øvelser. Alt bygger på samme principper om Yin og Yang som slow formen. Modstanderens kraft vendes mod vedkommende selv.


Nationalmuseet mener at have fundet Tai Chi krigere i udgravningen fra Xian's Terracota krigere helt tilbage til 221 år før vores tidsregning. Der er tale om 8 våbenløse krigere der er portrætteret i 8 forskellige Tai Chi bevægelser vi kender fra i dag.

Den mytiske Taoistiske person Chang San -Feng, ca. år 1000,overværede en kamp mellem en fugl og slange. Hver gang fuglen huggede lige frem med sit skarpe næb (Yang) undveg slange med sine spiral -cirkulærer blødhed (Yin) Han indså hurtigt at her var et pragmatisk eksempel på principperne bag yin og yang og skabte bevægelssystemet Tai Chi Chuan.

Slangen og Fuglen

Slangen & Fuglen

 

 

Yang Chen Fu

Yang Chen Fu "knytnæve ved hoften"

Yang Chen Fu er kendt for at bryde den lukkede og hemmelige tradition med kun at undervise indenfor klanen.
Yang Chen Fu så det som sin mision at bringe Tai Chi ud til offentligheden for der i gennem at højne folkets styrke (skriver han)

 

Tung Yin Chieh

Tung Yin Chieh

Tung Yin Chieh startede med Hao-stil (kai hee) og kom senere til Yang Chen Fu. Efter kulturrevolutionen kom han med Tung Kai Ying og underviste der. Han blev en af Yang Chen Fu mest kendte elever, og hjalp Yang Chen Fu med at skrive hans bog om Tai Chi.

Tung Hu Ling

Tung Hu Ling

Tung Hu Ling kendt for sin meget ekspressive stil og udviklingne af den hurtige Tai Chi og Shan Shaou 1. Han flyttede til Hawai efter kulturrevolutionen og underviste der til sin død.

 

Først fra omtrent år 1500 har vi mere sikker dokumentation om hvem der har undervist hvem. Lars nuværende mester Tung Kai Ying 1941- har modtaget undervisning fra sin bedste far Tung Ying Chieh (1898-1961) som trænede hos forrige århundredes stor mester Yang Chen Fu (1883-1936) og før det Li Hsiang Yuan ( 1888-1961 ) og sin far Tung Hu Ling (1918-1992).

Ting Kai Ying Lille Bjørn

Tung Kai Ying "Lille Bjørn"

Primært undervist af sin bedstefar Tung Ying Chieh, boede efter kulturrevolutionen i Singapore og flyttede til Californinen i starten af halfjerdserne. Tung Kai Ying har skoler over hele verden og underviser tre gange om året i København.